Anniversary

Wednesday, November 23, 2011

Shopping Shawl n Pashmina @ Butikpinkku

Hai, korang..
Hari ni nak cerita pasal shopping..
Shopping selendang jer.. Online.. Senang..
Tak yah pergi kedai dengan bawak anak2..
Tekan2 jer.. Dunia di hujung jari jemari sekarang..
Aku selalu beli shawl or pashmina kat Butikpinkku.blogspot..
Untuk belajar cara2 pakai shawl bole klik di bawah.
Nilah owner butikpinkku, FARA.. Comelkan..
Promote sikit..
Hujung tahun ni butikpinkku ada buat YES..
Jom ramai2 shopping kat situ..

Sunday, November 20, 2011

Family Day ARUP (Office husband)

19 November 2011.. Family Day ARUP (office husband)..
Kali ke2 join family day ni, 1st tahun 2006 (kat Sunway Lagoon).
Lepas tu ada tahun yg buat, tp x berkesempatan nak join sbb ada keje lain kena buat..
Ni kat Desa Water Park.. Oklah jugak tuk budak2 main air..
Lagi pun free kan.. ikut jelah..
Kalau klua duit sendiri, Dewasa RM24.. Kanak-kanak RM17..
Kami sampai kul 9.30pagi.. tak buka lagi pun, tunggu kul 10pagi..
Ada la game yg disediakan.. Tapi tak join..
Budak2 dah tak tahan tgk air..
Da x sabar nak terjun dlm air..
oy ye.. Fawwaz Haziq tak bawak sekali, dia ditinggalkan kat taska..
Kesian Fawwaz, nanti dah besar sikit mama n abah bawak sekali ek..
ni nak bagi Faris n Haifa main puas2..

Haifa macam takut2 jugak nak main air..
Faris lak klu bole tak nak naik langsung..
Sampai makan pun dia x nak.. Kecut2 tangan masing2..
Seronok sangat main agaknya..
Pukul 2.30 ptg ajak diorg naik, salin baju..
(sblm tu sebenarnya da byk kali ajak balik, tapi dorg tak nak)
Nak balik tgk bola separuh akhir sukan SEA..
Sampai rumah dekat pukul 4 jugak..
Faris n Haifa dah keletihan, tertidur dlm kereta..
Sampai rumah konok nak tgk bola..
Akhirnya semua lelap.. Letih main air..

Monday, November 7, 2011

Bowling @ MITC

Balik raya haiji ke Melaka..
Petang raya haji sempat gak ke Pusat Bowling @MITC..
Main bowling dengan sepupu2 aku..
Cam biasala, aku ni mana reti sangt main bowling..
Haha.. Nak2 tangan memang tgh sakit.
Faris dok menjaga bola dengan kat situ..
Masa baru2 sampai elok jer dia dok kat tengah2 palang tu..
Budak kecik ni pun ikut sama..
Bagus, x meragam..
Lepas kepenatan menjaga bola bowling..

Friday, November 4, 2011

Jamuan Akhir Tahun

Jamuan akhir tahun kali ni yg paling ringkas aku buat untuk 3 Rajin..
Order mi goreng RM1 kat kantin, bagi budak2 ni makan.
asalkan dorg kenyang..
Tak sempat nak collect duit wat jamuan yg best2 sebenarnya..
Aku baru masuk sekolah semalam so, pesan kat budak bawak makanan sendiri jelah..
Tak ramai pulak tu yg bawak..
Sebab baru bgtau semalam kan..
So, td order makanan kat kantin jer.

Tengok la meja dorg, kosong je.. selalu tiap tahun penuh makanan..

Tapi x pelah, senang sikit nak kemas..

Thursday, November 3, 2011

First Day School..

Hari pertama mula bertugas selepas 3 bulan bercuti..
Memang banyak sungguh kerja yg kena buat..
Banyak sangat input yg masuk hari ni.. Otak sampai 'jem'..
Nak2 diberitahu cuti kena datang sekolah..
Kalu dapat tukar Alhamdulillah.. he3..
Moga permohonan pertukaran kali ni diluluskan..
Amin...

Wednesday, November 2, 2011

Hadiah Untuk Diri Sendiri

Hari ni 2 November 2011.. Besday aku yg ke 32 tahun, Alhamdulillah.. Sempena besday yg ke 32 ni, aku menghadiahkan diri sendiri dengan netbook baru.. semalam gi Low Yat, cari netbook.. So, berkenan la kat netbook ni.. Laptop lama da bagi adik..
Gi KL semalam naik komuter, misi utama nak gi Citibank sebab nak terminate creditcard, berjaya di'terminate'kan.. haha.. selesai satu masalah hutang..
pastu husband belanja makan kat Tarbush Restaurant.. makan lamb chop.. sedaaappp..
blanja makan bukan sebab besday pun.. sedia maklum, dia mmg x igt tarikh2 ni semua..
pastu baru la gi low yat cari netbook..
dekat kul 5 baru sampai rumah.. ambil anak2 kat taska..
Fawwaz, masuk je buai terus tido dgn lenan.. kat taska tak puas tido gaknya..