Anniversary

Thursday, March 18, 2010

Wajah anak2 ku..

Kompilasi gambar anak2 ku..
Dari kecik sampai sekarang..
.
Faris Isyraf
.
.
Haifa Zahra
.


Gambar Haifa tak sebanyak gambar Faris..

Gambar Faris mmg la byk, sb dr baby sampai sekarang..

Haifa br 7 bulan nye gambar kan..

Wednesday, March 17, 2010

Faris kena chicken pox?!

Haha, saje wat gempak.. dah lama dah kisah ni.. 7 bulan yg lepas, aku sibuk2 bersalinkan Haifa, Faris lak start kena chicken pox. mula2 ada tumbuh sebiji je kat muka, ingat kan kot bisul sb kulit dia mmg sensitif..
.
Pergi doktor pun, doktor tak sure.. Esok nya tu g semula ke klinik sb makin bertambah biji2 tu, baru doktor ckp chicken pox..
.
Balik kampung (tgh pantang kan), bg minum air kelapa (cepat kan klua biji2 tu n cepat habis), sikit je Faris minum.. Sekejap je, punyalah byk keluar benda tu.. Mak aku sapu kan dgn daun ape tah, 3 hari.. Pastu ubat dr doktor pun pakai gak..
.
Tak sampai seminggu habis klua semua n tinggal nak kering je lepas tu.. Tp mmg aku tak bg Faris dekat2 ngan Haifa la.. Takut kena kat adiknye, yelah dlm pantang lg dah sakit lak nanti..
.
Ni dah start keluar byk..

.

Masa ni dah habis klua semua..

Dah baik, tapi parut nya masih nampak lg..
Sekarang pun masih ada lg sikit2 yg belum hilang..

Lupa nak bgtau, lepas Faris baik dr chicken pox, berjangkit kat adik aku lak.. Mana tak nye berjangkit, dorg berdua tido pun dekat2..


Tuesday, March 16, 2010

Puding Karamel

Kali kedua aku wat puding ni.. Yang 1st dulu keras.. masa tu guna susu pekat manis.. yg 2nd ni guna susu segar, baru lembut n kurang manis.. sedap, tp pada org yg tak tahan, bau telur la.. tak kukus pun (sb tak da pengukus), guna oven je, bubuh air dalam dulang..
Puding Karamel yg da siap.. dah makan pun sepotong..

Monday, March 15, 2010

Kartini's Wedding

Hari Sabtu, 13.3.2010 kami beramai-ramai pergi ke majlis perkahwinan Pn Kartini.. 6 buah kereta yg pergi.. Aku n family, Nani sekeluarga, Fidah n Kak Nurul Badariah (dgn anak teruna masing2), Kak Zaidatol sekeluarga, Kak Zaiton sekeluarg, Hanis n Sola..


Janji jumpa di sekolah jam 10 pagi.. Aku yg dok jauh ni ia2 cakap kat husband nak klua awal g sarapan dulu.. Rupa2 nya sangkut jem kat Sg Buloh.. Kul 1o lebih baru sampai sekolah, tak jd g sarapan. Tgk2 da ada kak Nurul.. Husband g beli roti n air kat 1 eleven.. Jadi lah wat alas perut. Sambil2 tunggu Fidah n Nani sampai.. Bertolak dari sekolah dekat kul 11, sampai umah Tini lebih kurang kul 1..

Antara gambar2 yg sempat diambil..
Tahniah Tini n Wan.. Moga kalian bahagia ke akhir hayat..

Tuesday, March 9, 2010

Anak Puan Hartini kita..

Gambar dgn Tini.. (Dr kamera Fidah)


Faris Mirza
(Ni lah anak 2nd Tini)

Gambar2 Faris n Haifa

Gambar anak2 ku

Faris Isyraf




Haifa Zahra

Faris and Haifa, now..

Saja2 je letakkan gambo anak2ku ni.. Susah nak dapat gambo diaorg berdua sekali.. Haifa dipegang oleh abahnya..