Anniversary

Monday, April 26, 2010

Faris n Haifa bermain..

Haifa dok mengejar excavator tu, berminat gak nye.. Baru aku belikan tuk Faris.. Faris pantang tengak bendalah ni kat mana2.. 'Acumtator" katanya.. tak tau nak pronounce excavator..
.
.
Faris nampak Haifa dok mengejar excavator tu, dia pun sibuk la.. Time terletak je, tak da pulak dia sibuk kan benda tu.. Bila Haifa nak main, dia pun dengki.. Dia punya, aku pun suruh la dorang main sama2.. masa ni tgh elok plk dia nak main ngan Haifa..
.
.
Dapat jugak aku snap gambar dorang berdua..
..
Saaaayanggg Haifa..
.

Friday, April 23, 2010

My Classmate...

Gambar classmate masa sekolah menengah... Di SMK Seri Pengkalan, Alor Gajah.. 4 Sains, Tahun 1995
(Tengok stail tudung masa tu, pakai kertas or plastik tu.. haha, kelakar bila ingat2 semula..)
.

Ni pulak classmate masa kat UTMKL, Jalan Semarak.. Course DDA, Diploma Kejuruteraan Awam.. Ada yg dapat dihubungi, n still berhubung.. Ada yg dah tak dapat contact lagi..
.

Wednesday, April 21, 2010

Award and tag from fidah



Dan dengan bangganya aku TAG 5 nama seperti dibawah semoga dapat menjawab dengan penuh dedikasi..haha..paksa!!!! Sila amek award dan kemudian jawab tag yer.....

1 - FIVE NAME THAT PEOPLE CALL YOU....
KAK LONG -
nama panggilan family n some of my schoolmate (SMKSP)
ACIK DIJAH-
anak2 buah yang panggil
DIJAH -
friends, from school till now
PN / CIKGU KHADIJAH -
of course la dr anak2 murid
rakan2 yang biasanya bergurau dengan aku
KATHY-
panggilan glamour dr fidah..
haha, glamour ke??
.
2 - FIVE IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE....
3rd June, my anniversary
2nd Nov, my birthdate
17th Dec, hubby's birthdate
30th Sept, Faris birthdate
12th Aug, Haifa's birthdate
.
3 - FIVE THING YOU DONE YESTERDAY....
gi sekolah..
buat kerja rumah..
anto dan ambil Faris n Haifa kat Taska..
makan sate..
tido..
.
4 - FIVE WAYS TO BE HAPPY....
tgk telatah anak2
makan2..
tgk TV..
nyanyi..
ketawa..
.
5 - FIVE FAVOURITE MOVIES...
apa2 pun bole..
movie yg tak memberatkan kepala fikir..
cerita kelakar..
cerita hindustan ok gak..
cerita seram (kena tgk ngan hubby, takut)..
.
6. FIVE FAVOURITE HOBBY
baca novel..
masak..
baca magazine..
tgk TV
shoping..
.
7 - FIVE FAVOURITE PEOPLE....
suami..
anak2..
family..
friends..
pupils..
.
8 - FIVE FAVOURITE PLACES FOR VACATION....
beach..
waterfall..
tah la ek..
macam2 tempat rasa nak gi..
anywhere with family..
.
9 - FIVE REASON YOU ANSWER THE SERVEY....
sebab fidah tag aku..
sebab seronok nak jawab..
sebab tgh bosan ni,
tunggu hubby balik main futsal..
sebab saje suka2..
sebab tak bersebab..
.
10 - FIVE PERSON TO TAG...
nobody..
anybody..
someone..
somebody..
sape2 jelah..

Friday, April 16, 2010

Gambar Haifa berdiri..

Gambar2 yang sempat ku candid masa Haifa berdiri.. Tp masih berpaut la, tak pandai bangan sendiri lagi...
.
Eh, ape tu? Macam best je..
.
.
Apa melopong-lopong mulut Haifa tu.. Nak nyanyi ke?
.
.
Haifa nak ambil ape tu.. "Aish punye" Camtu la Faris marah kalau Haifa ambil mainan.. Semua dia punya...
.

Faris nak wat pe tu??

Cuba teka Faris tu nak wat ape sebanar nya...

Jeng... jeng... jeng...

Haha, hasil setelah aku lipat2 kan tangan dia.. Punya la dia suka, 'peace' nye dah jadi.. kalau tak, kembang2 je jari dia nak buat 'peace'.. Tp, bila da terlepas jari tu, da tak reti nak buat.. (kena menuntut ngan Rafiq ni, Rafiq ajo Faris buat 'peace')



Sunday, April 11, 2010

Perkembangan Haifa lagi..

Dah beberapa hari ni Haifa dah asik nak bangun je, berpaut nak berdiri.. Tp aku tak sempat nak snap gambo..
Terkejut tgk Haifa berpaut bgn kat walker, terus g dekat Haifa.. Takut walker tu bergerak ke depan, dia pun telangkup lak nanti.. (berparut lak muka anak dara ku nanti, laki lain la nampak ganasz)..
Kalau sempat snap gambo, bole la letak dalam ni.. Nanti lah, lain kali punya cite lak.. Bye..

Friday, April 9, 2010

Haifa pandai duduk..

Haifa dah pandai duduk masa main.. Merangkak pun baru berapa step je.. da jatuh.. Tapi kira cepat gak lah..
.

Tuesday, April 6, 2010

We are in 3 Rajin..

Gambar anak2 murid ku di 3 Rajin (2010)
.

Thursday, April 1, 2010

My new sofa..

Ahad lepas g survey sofa.. Niat nya mula2 nak tgk2 je.. Tp terbeli lak.. Sebelum ni dah pernah pakai sofa fabrik.. Kali ni beli leather pulak.. Klu fabrik lg, malas nak cabut n basuh kain nye sebenarnya.. hehe.. So kitaorg decide beli leather lak.. Ada dua pilihan yg berkenan, 1 half leather (1R+1R+3S)dan 1 lagi full leather (2 + 3).. Kitaorg pilih yg full leather.. Harga lebih kurang je.. Bagus nye tgh ada less.. Klu ikut harga sebenar nya tak mampu lak nak beli.. Beli kat Vonza, Shah Alam (kedai ni macam Lorenzo gak la, byk wat sofa leather)
.

Tag from Fidah..

The rules : Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 23 random things, facts, habits, or goals about you. At the end, choose 5 people to be tag :)

Fidah, aku pun copy paste gak.. meniru sikit2.. Dulu masa sekolah tak rajin meniru..

1) Aku suka makan... biar berhabis duit kat makan, tak pe.. janji perut kenyang..
.
2) Aku suka baca novel, tp takda bakat tulis novel..
.
3) Aku takut lipas.. Kat rumah klu jumpa lipas aku akan cr sampai dpt lipas tu dan spray, klu lipas tu da lari n aku tak jumpa.. Konpem aku tak leh tido.. haha

4) Aku tak suka manusia yang berlagak..
5) Aku pun tak suka cakap dgn org yang sombong tak bertempat..

6) Aku suka g jalan2 walau pun tanpa tujuan..

7) Aku suka shopping.. Tp takut habis duit..

8) Aku suka nyanyi tp suara tak sedap lak..
9) Aku suka masak-memasak n cuba resepi baru.. Tp makan sendiri je, malu bagi org try..

10) Aku suka makan steamboat.. ehmm, nyam.. nyam.. bila la nak g makan lagi ni..

11) Aku tak suka study, tp terpaksa gak study.. Klu tak study result teruk lak..
.
12) Aku suka masakan mak aku.. Sedap.. tp bila cuba masak macam mak, mesti tak jadi..

13) Aku tak pernah naik kapal terbang.. tak kira aku akan naik gak 1 hari nanti..

14) Aku nak g Langkawi, tak pernah g sana..

15) Aku suka jalan2 dgn suami n anak2, keliling kawasan umah pun ok, byk benda yg leh sembang sambil2 tu.. Kat umah pun sembang gak sebenar nya..

16) Kerja rumah yg aku paling tak suka ialah sidai baju.. tp terpaksa buat jugak..

18) Aku suka simpan rambut panjang.. tp lepas bersalin da potong pendek, ni nak bela lg ni..

19) Aku suka matematik (sb tu jd cikgu Maths), kat sekolah n kat U dulu pun subjek yg melibat kan nombor paling aku suka.. Dan mesti bole skor punya..

20) Aku sebenar nya bercita-cita nak jadi doktor, tp masa SPM, biologi dpt cangkul.. terpaksa tukar cita-cita..
.
21) Aku takut tengok cerita seram..
.
22) Aku sayang anak2ku.. Moga mereka menjadi anak2 yang soleh n solehah..
.
23) I love my hubby.. always

Awards, From Fidah


Thanks to Fidah for the awards..

.
.
FARIS ISYRAF BIN MUSA
30 SEPTEMBER 2007
.

HAIFA ZAHRA BINTI MUSA

12 OGOS 2009

.