Anniversary

Wednesday, March 17, 2010

Faris kena chicken pox?!

Haha, saje wat gempak.. dah lama dah kisah ni.. 7 bulan yg lepas, aku sibuk2 bersalinkan Haifa, Faris lak start kena chicken pox. mula2 ada tumbuh sebiji je kat muka, ingat kan kot bisul sb kulit dia mmg sensitif..
.
Pergi doktor pun, doktor tak sure.. Esok nya tu g semula ke klinik sb makin bertambah biji2 tu, baru doktor ckp chicken pox..
.
Balik kampung (tgh pantang kan), bg minum air kelapa (cepat kan klua biji2 tu n cepat habis), sikit je Faris minum.. Sekejap je, punyalah byk keluar benda tu.. Mak aku sapu kan dgn daun ape tah, 3 hari.. Pastu ubat dr doktor pun pakai gak..
.
Tak sampai seminggu habis klua semua n tinggal nak kering je lepas tu.. Tp mmg aku tak bg Faris dekat2 ngan Haifa la.. Takut kena kat adiknye, yelah dlm pantang lg dah sakit lak nanti..
.
Ni dah start keluar byk..

.

Masa ni dah habis klua semua..

Dah baik, tapi parut nya masih nampak lg..
Sekarang pun masih ada lg sikit2 yg belum hilang..

Lupa nak bgtau, lepas Faris baik dr chicken pox, berjangkit kat adik aku lak.. Mana tak nye berjangkit, dorg berdua tido pun dekat2..


No comments: