Anniversary

Thursday, March 26, 2015

Khasiat-khasiat ESP Shaklee

Khasiat ESP
Siapa pernah dengar berkenaan
ESP? Saya pasti ramai yang tahu pasal ESP ni.  ESP atau Energizing Soy Protien merupakan produk terlaris Shaklee. Ramai yang tahu pasal ESP ni tapi tak tahu khasiat2 yg boleh diperolehi dr ESP.

ESP mengandungi sumber protien yang tinggi. Kalau tak cukup protien badan kita akan rasa lema, lesu, tidak bermaya, antibodi tak kuat. Ambil ESP maksimum 3 sudu besar je sehari. Boleh campur 1 sudu ESP dengan air kegemaran anda dan goncang (kacau dengan sudu lama2 sikit nanti larut juga). Tapi jangan campur dengan air berkafien.

Saya senaraikan Khasiat-khasiat ESP:
  • melancarkan pengeluaran susu ibu dan meningkatkan penghasilan susu ibu
  • membantu menghilangkan parut jeragat dah parut bekas jerawat 
  • menganjalkan kulit dan kulit gebu, cerah, flawless
  • cepat kenyang, membantu mengurangkan berat badan
  • memberi tenaga berpanjangan bagi yang bekerja
  • membantu mengurangkan kolestrol
Mahal? Satu kanister ESP ni boleh tahan selama hampir 2 bulan jika makan sebanyak 3 sudu sehari. Kalau nak rasa sendiri hasil selepas menggunakan ESP SHAKLEE jom order dengan saya. Saya dah cuba, anda bila lagi. InshaAllah, semua dengan izin dari-Nya.

Whatsapp / Telegram : 012-357 5820
Email : dijah0211@gmail.com

Wednesday, March 18, 2015

Buku Merah

Buku merah jgn lupa bawa moga2 belum tamat tempoh.. Haha lama x muncul tup2 nyanyi plak. Of course la lambat lagi tamat tempoh buku merah ni, baru buat semalam. Jenuh, dari jam 9pg siap kul 2.40ptg.
Lama sungguh tak pergi Singapore, 20 tahun kut. Dulu masa kecik2 kerap ke sana sbb abah kerja sana. Nenek, atok dan makcik pakcuk belah abah semua kat sana. Sebab kerap ulang alik Melaka -Singapore, mak kata aku dan adik membesar dalam ketapi. Haha, kesian jer bunyinya.
Bila dah mula sekolah, masa cuti sekolah jer mesti pergi sana habiskan hari cuti.
Tapi bila semakin dewasa jarang dah ke sana. Makcik pakcik rajin la bwk kami jalan2, tapi dulu Universal Studio tak wujud pun lagi.
Makin dewasa jarang dah ke sana sebab abah pun dah kerja kat Melaka. Start masuk universiti tak pergi sana dah. Pasport Singapore pun dah tak renew.
Dulu2 ada pasport khas untuk ke Singapore jer. Sekarang xde dah, guna pasport Malaysia. Ni pun buat pasport sebab cousin nak kahwin, sebelum ni dah ada seorang cousin kahwin tapi tak dapat pergi. Kali ni usahakan jugak untuk pergi, kira main redah jelah ni.
Plan nak naik bas jer dari Larkin dan sampai Singapore nti naik MRT plak. Confident jer. Kalau sesat pun dalam pulau tu jer, hihihi. Doakan kami selamat samapi.dan kembali semula ke Malaysia. Nti kita cerita part2 plak ye.

Saturday, January 10, 2015

Bimbo - Rin Ahmad

Karya Rin Ahmad yg ditunggu2. Novel pertama untuk tahun 2015 yg aku beli. Bimbo-Miss Bimbo vs Mister Douchebag. Fantasi vs Realiti.

Memang sangat puas hati dari mula baca sampailah jumpa perkataan TAMAT.
Tapi baca karya Rin Ahmad tak boleh skip-skip. Kena baca setiap helai sebab Rin Ahmad biasanya byk flashback. So klu baca lompat-lompat nti tak faham.

"Astalavista loozer! With double o and double z."

Kata2 yg akan sentiasa diingat oleh Elsuraya kerana dia bernggapan org yg empunya suara itu yg menyebabkan kematian ibu dan ayahnya. Tanpa menyedari suara tersebut adalah kepunyaan Dani Ikram, lelaki yg mula bertapak di hatinya.

Selama beberapa tahun tu dia beranggapan Azad adalah empunya suara tersebut sehingga mencambahkan dendamnya kepada Azad. 

Apa kisah sebenar di sebalik kata2 yg dikenang Elsuraya. Jom dapatkan novel Bimbo karya Rin Ahmad.