Sunday, February 24, 2013

The Wedding Breaker

Assalamualaikum...

Hari ni nak ulas pasal novel ni. The Wedding Breaker (aka TWB) karya Evelyn Rose. Macam novel ompotih kan... Berkisar tentang Ariana Rose dan Tengku Adam Kamil (TAK). Di permulaan cerita kita diperkenalkan dengan sikap Ariana Rose yg sebenar, Ariana yg berani datang ke majlis kahwin TAK dan mengaku mengandungkan anak TAK. Lakonan Ariana menjadi kerana majlis tersebut dibatalkan. Ariana sebenarnya membantu Tengku Juwita membatalkan majlis pernikahan tersebut kerana Tengku Juwita telah menceritakan kpd Ariana sikap TAK yg sebenarnya.


Bagi TAK pula, walaupun dia sebenarnya memang tidak menginginkan perkahwinan tersebut namun dia tetap merasa malu dengan tuduhan Ariana. TAK mula menjejaki Ariana. Orang upahan TAK membawa Ariana ke tempat yg tidak diketahui. Mereka bergaduh dan TAK telah merogol Ariana! TAK kemudian offer Ariana menjadi perempuan simpanannya. TAK berkata dia tidak mungkin akan berkahwin dengan Ariana yg bertaraf rendah (wlupun sebenarnya TAK terpesona dengan Ariana).

Selepas peristiwa itu, Ariana Rose cuba mengelakkan diri dari TAK. Namun mereka tetap juga bertemu, atas urusan kerja. Namun TAK tidak boleh mengelak dari pesona seorang Ariana Rose Hussien. Setiap kali Ariana dgn lelaki lain pasti TAK akan cemburu giler. Hinggalah TAK cuba mengulang peristiwa yg sama, cuba menodai Ariana sekali lagi, namun tidak berjaya.

Ariana melarikan diri sekali lagi. Benarlah jodoh itu rahsia Allah. Sejauh manapun Ariana lari namun telah tertulis jodohnya dengan TAK. Jika nak tahu kisah selanjutkan bagaimana mereka boleh dijodohkan, dapatkan nover The Wedding Breaker.

(saya dapat yang ada tandatangan Evelyn Rose)

1 comment:

Evelyn Rose said...

Thanks kak! ouch ur son nama Fawwaz.kem salam kay kat dia :p hehe