Anniversary

Sunday, August 21, 2011

My third and last child..


Ni lah putera ke2 aku.. Fawwaz Haziq.. (Fawwaz nama pilihan aku, Haziq nama pilihan suami)

4.8.2011 - aku daftar masuk ke wad.. pagi lagi dah pergi.. sampai jer dewan bersalin (8.00 pagi) daftar nama tapi takleh dapat katil lagi.. kata nurse yg bertugas, wad penuh.. so, kena la menunggu kat bilik bersalin, lalui proses biasa.. cek jantung baby, pasang jarum kat tangan.. pukul 12 tghri baru dapat katil.. Wad 6B katil 6.. Satu mlm aku duduk kat katil 6.. Pukul 12 tgh malam aku kena mula berpuasa.. (org puasa siang, aku puasa tgh mlm)..

5.8.2011 - Pukul 4 pagi aku dikejutkan oleh nursse yg bertugas.. igtkan aku untuk bersiap mandi pukul 6.. pukul 7.30 pagi biasanya slot yg pertama untuk elektif caeserian.. mmg betul pun, kul 7 staf bilik OT dah datang ambil aku untuk ke bilik OT.. Bagus jugak dapat masuk bilik OT awal2 lagi.. Rasa debar2 lak dlm bilik OT kali ni, rasa lama sgt.. masa faris n haifa dulu kejap je rasanya.. masa Fawwaz ni memang lambat sikit.. lepas operate, doktor datang jumpa aku dia cakap pundi kencing lekat dkat parut operate yg lama.. tu yg lmbt sikit.. Fawwaz Haziq lahir pada pukul 8.59 pagi.. 5.8.2011

Lepas operate aku di tempatkan di wad kelas 3, katil 19 (sbb dekt dgn nurse2 yg bertugas, senang nak pantau).. Satu malam jer aku kat katil tu.. esoknya pindah semula ke wad kelas 2 katil 8.. sejuk la pulak duduk bilik aircond.. dua malam lak tu.. rasa macam nak pindah semula ke wad kelas 3.. malam takdela sejuk sgt sb pakai kipas je..

5 hari 4 malam aku kat hospital.. tak dapat jumpa Faris n Haifa.. Rindu betul kat diaorg berdua.. bila keluar je wad, hari isnin masa tu aku ditolak nurse atas kerusi roda.. dengan Fawwaz atas pangku aku.. Nmpk Haifa, aku panggil la.. dia tgk aku pelik jer.. Mungkin sbb nmpak aku pegang baby, atau sb lama tak jumpa.. Faris lak tak kisah pun..

Malam tu jugak gerak balik kampung..

Hari ni usia Fawwaz Haziq dah 17 hari.. Baru dapat update blog ni..

No comments: