Anniversary

Friday, February 18, 2011

Zoo Melaka 2.

Lepas rehat, pergi tengok harimau lak..
Panas gaknya, tengah berendam dlm air..
Kebetulan, masa untuk harimau ni makan..
Dapat tgk dr cermin, dekat la..
Harimau tu datang kat cermin ni..
Takut gak, rupanya ada ayam diletakkan dekat pintu..


Buaya tengah nganga..


Kura-kura ni punya banyak, bertindih-tindih..
Tp takde kura-kura yg besar macam kat Zoo Negara..
kita minum dulu..
Jumpa pulak buah nangka ni,
nampak sedap jer..
Ni masa naik trem.. RM2 sekali naik.. Budak RM1.. Faris n Haifa free..
Berebut masa naik trem ni..
Manusia2 kat dunia ni tak reti nak beratur gaknya..
Padahal masa sekolah dulu boleh je ikut peraturan..
Kitaorg depan sekali, tapi tak dapat naik trem yg 1st..
Sebab ada lah makhluk yg tak tau nak hormat org..
Main potong Q..
pastu terus cancel naik trem.. Pergi bawak budak2 main2 dulu..
Dah sejuk sikit hati, baru gi semula naik trem..
Sampai kat tempat buaya, driver trem tu bagi rehat kejap..
Tgk buaya lagi.. sambil tu makan2 aiskrim..
Trem yg dinaiki..
Balik kul 2pm..
rasanya gi Zoo Melaka best sikit dari Zoo Negara..
Sebab masa kami pergi Zoo Negara last year banyak sangkar yg kosong..

No comments: